Aquest és un dels carrers més importants del barri d'Hostafrancs, però alguna vegada us heu parat a escoltar com sona Creu Coberta? Josep “Bàsicament el soroll dels cotxes i les motos, que fan molt soroll” Eva “Para mi el ruido más fuerte son las sirenas que pasan una exageración de fuerte y después los coches” El 75 decibels que es registren de mitjana en aquest eix el conververteixen en una de les zones més sorolloses de la ciutat, especialment pels qui treballen a les parades exteriors del Mercat d'Hostafrancs. Maria Dolors Aromí paradista “És terrible perquè amb tota aquesta quantitat de soroll tot el dia perds audició més ràpidament, has de cridar molt més i perds la veu perquè has d'aixecar el volum de la veu” Però més enllà del soroll dels vehicles aquest carrer també ofereix altres sons. Insert campanes Coincidint amb el Dia Internacional de Conscienciació envers el Soroll, Sants-Montjuïc busca caçadors de sons. El punt de trobada per fer els enregistraments és aquí, a la seu del districte, aquest dimecres a tres quarts de sis. Cada grup farà tres gravacions que serviran per descobrir com sona Barcelona.

Creu Coberta és un dels eixos comercials amb més contaminació acústica de la ciutat. Segons el Mapa estratègic del soroll elaborat per l’Ajuntament, hi ha una mitjana de 70 a 75 decibels de dia i de 65 a 70 durant la nit. Hi predomina el soroll dels cotxes però també se’n poden sentir d’altres com sirenes d’ambulàncies o la remor de les campanes de la seu del districte.

Per tal de captar com sona cada zona de la ciutat, Barcelona ha engegat una iniciativa innovadora. Coincidint amb el Dia Internacional de Conscienciació envers el Soroll, les 10 seus de districte faran un enregistrament simultani de què es pot sentir a cada zona.

Cada grup farà tres enregistraments: un del paisatge general, un altre de més local com ara el so d’una campana, i un tercer a microescala com ara el degoteig d’una font. També es  faran sonometries i fotografies que il·lustrin l’acció. Tota aquesta informació s’afegirà al Mapa Barcelona+Sostenible, una plataforma virtual que aplega iniciatives socials i ambientals de la ciutat.