A diferència d’altres casos, la policia no tenia clar des d’un primer moment que fos un cas de violència masclista. De tota manera, van detenir la parella de la víctima de manera preventiva. Arran de la investigació i del resultat de l’autòpsia, la policia ha conclòs que el detingut és l’autor material de l’homicidi.

Després de passar a disposició judicial aquest dilluns al matí, ja ha entrat a presó de manera provisional i sense fiança per un delicte d’homicidi. Segons el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, no hi havia denúncies prèvies entre la parella.

Condemnes institucionals

L‘Ajuntament ha condemnat “fermament” l’assassinat de la dona a Ciutat Vella i ha activat el protocol de dol. Aquest dimarts, a les 12 del migdia, es farà un minut de silenci a la plaça de Sant Jaume en rècord de la víctima. Ho ha anunciat l’alcaldessa Ada Colau en un tuit en què també condemnava els fets.  

El govern de la Generalitat també ha condemnat aquest nou cas. A més, l’Institut Català de la Dona recorda que, a banda dels serveis municipals, hi ha un servei telefònic d’atenció especialitzat per a dones en situacions de violència masclista, el número 900 900 120. Funciona cada dia de l’any les 24 hores i no queda constància de la trucada a la factura. També hi ha el telèfon del Centre d’Urgències i Emergències Socials, que és el 900 70 30 30 i el Servei d’Atenció, Recuperació i Acollida (SARA), ubicat al carrer de Marie Curie, número 16.