El Projecte prisma és una iniciativa psicosocial impulsada pel Pla comunitari de Navas, l’associació cultural El Parlante i la plataforma social Salesians Sant Jordi, amb la col·laboració del Centre Cívic Navas, que a través de la realització d’una peça audiovisual s’aproximen al barri. L’objectiu és poder experimentar a partir de diferents temàtiques, necessitats i inquietuds que tenen els joves, debatent-les i realitzant petites peces audiovisuals que puguin compartir amb els veïns de Navas.

Enguany, una vintena de joves han participat en aquesta segona edició, que va començar el setembre de l’any passat i ha finalitzat recentment. A partir del treball en grup i diferents debats entre els joves, han escollit el format informatiu per parlar i reflexionar sobre temes com l’amor romàntic o l’ús que fa la societat dels mòbils. Així doncs, han creat ‘Antena Navas’, un recull de notícies amb el qual han pogut aproximar-se a la gent del barri i conèixer-ne les opinions d’aquestes temàtiques.

Al llarg de 12 sessions han pogut treballar en grup i obrir-se a la gent del barri, fet que els fa tenir autonomia, prendre consciència que tenen coses a dir, agafar compromís per una tasca conjunta i sentir que formen part d’una comunitat, com afirma David Subero, psicòleg de la plataforma social Salesians Sant Jordi. D’aquesta manera, a partir de l’audiovisual es promou l’acció comunitària i l’autoconeixement dels joves a través de la trobada, el debat i el diàleg col·lectiu.

Els organitzadors del projecte esperen que el projecte pugui renovar-se per a una tercera edició. La primera temporada va ser entre el 2016 i 2017, quan els joves van decidir realitzar un curtmetratge de ficció basat en situacions quotidianes de discriminació i odi no visibilitzades, basant-se en la reflexió sobre l’assetjament que pateixen les dones i noies al carrer, el racisme i la islamofòbia.