El verd d'aquest solar podria tenir els dies comptats. El 2014, el Pla General Metropolità va canviar la qualificació de zona verda a equipament. Aleshores, els veïns ja van mostrar la seva indignació, però ara la lluita torna amb la definició del pla d'equipaments del Poble-sec i la possible construcció d'un edifici de 8.000 metres quadrats. ANNA MENÉNDEZ AV Satalia “Nosaltres creiem que és una errada estratègica bastant gran. La carta de la ciutat recull com un dels punts a treballar i a millorar l'augment de la biodiversitat i del verd. O sigui és una decisió contrària a la declaració de l'Agenda 21.” El veïnat de la zona reconeix el dèficit d'equipaments que pateix el Poble-sec, però assegura que omplir de ciment la muntanya no és la solució. Per evitar-ho, demanen a l'Ajuntament que aprofiti espais infrautilitzats com ara el Palau de la Premsa o el Palau dels Esports. LAURA PÉREZ regidora Sants-Montjuïc “No és un barri amb molts solars on puguem construir i aquest té una qualificació d'equipament i pensem que és bo aprofitar els pocs espais que tenim d'equipament.” Des de l'Associació de Veïns de la Satalia i altres entitats de la zona asseguren que continuaran lluitant per impedir la construcció de l'equipament i, per fer-ho, ja han engegat una recollida de signatures.

El pla d’equipaments del Poble-sec preveu la construcció d’un edifici de 8.000 metres quadrats al passeig de l’Exposició, cantonada amb Margarit. Tot i que els veïns són conscients que manquen al barri instal·lacions com ara un poliesportiu, i amb preus accessibles, prefereixen preservar les zones verdes de Montjuïc. Demanen que s’estudiïn altres propostes.

La polèmica es remunta a l’any 2014, quan l’Ajuntament va canviar la qualificació del solar, que era una zona verda, atorgant-li la categoria d’equipament. Aleshores l’Associació de Veïns de la Satalia i altres entitats ja van remarcar la importància de limitar la construcció a la muntanya per conservar la natura i la biodiversitat.

Tres anys després, el pla d’equipaments del districte proposa que en un solar de la barriada es construeixi un edifici de 8.000 metres quadrats per destinar-lo a equipaments, preferentment un poliesportiu. L’Associació de Veïns de la Satalia i diverses entitats de la zona s’hi oposen. Asseguren que tot i la mancança d’espais públics que pateix el Poble-sec, la solució no passa per omplir la muntanya de ciment, sinó per buscar altres espais infrautilitzats com ara el Palau dels Esports o les piscines de salts. D’aquesta manera, evitarien perdre una zona verda important de la muntanya.

El veïnat també es mostra preocupat per la complexitat que suposaria una obra d’aquestes característiques a la confluència del passeig de l’Exposició amb el carrer de Margarit. Alerten que és una zona amb molts desnivells i per construir l’equipament s’hauria de fer una gran excavació en una antiga pedrera.

Des del districte de Sants-Montjuïc afirmen que fa mesos que treballen en aquest projecte. Han fet un mapatge de la zona, destacant una gran mancança d’espais públics al Poble-sec. Per aquest motiu, consideren que  no s’ha de descartar cap possibilitat.