Com a conseqüència de l’atemptat gihadista de Barcelona del 17 d’agost passat, Barcelona va acordar reforçar la seguretat en llocs sensibles, molt transitats pels turistes. A banda de l’increment de les patrulles policials mòbils o estàtiques, darrerament s’han instal·lat obstacles a l’avinguda de la Catedral i a l’entorn del temple de la Sagrada Família. Des d’aquest dimarts, també a la Rambla, on ja s’han col·locat a Canaletes les primeres de tota una sèrie de pilones que blindaran el passeig per tal d’impedir que els vehicles hi puguin accedir.

L’Ajuntament continua prenent mesures després dels atemptats terroristes del mes d’agost. Aquest dimarts s’han instal·lat les primeres pilones a la Rambla que es combinaran amb cubs de formigó com a reforç dels dispositius policials. Ja es poden veure tant a la part alta de la via com als laterals. Des de l’Associació Amics de la Rambla ho veuen amb bons ulls però alerten que aquestes mesures dissuasòries ‘no han de significar la desaparició de la presència policial a la zona‘, com apunta el president d’aquesta entitat, Fermín Villa, que afageix que ‘el que més preocupava tothom era que aquests obstacles a la Rambla estiguessin a punt per Nadal.’

 

La instal·lació d’aquests obstacles forma part del conjunt de mesures que es van acordar en la Junta Local de Seguretat després del fets del 17-A. Al novembre ja es van posar jardineres i cubs de formigó al voltant de la Catedral i també es va aplicar un dispositiu antiterrorista que inclou obstacles i regulació de trànsit a l’entorn de la Sagrada Família. Tot un seguit de mesures que des de l’Ajuntament consideren que seran compatibles amb el model de ciutat.

La Junta Local de Seguretat ja va reforçar, arran de l’atemptat, els dispositius policials i es van col·locar obstacles mòbils en diferents punts de Barcelona. Ara alguns d’aquests elements s’estan substituint pels obstacles fixos anunciats. És el cas, des d’aquest dimarts, del tram superior de la Rambla.