S’ha previst una operació especial amb la temporada d’esquí finalitzada i les temperatures cada cop més altes. Durant aquest pont de l’1 de maig hi ha hagut més desplaçaments cap a destinacions costaneres respecte a les d’interior. La previsió del Servei Català de Trànsit era que els principals problemes es concentressin a les carreteres que permeten arribar a la Costa Daurada, com l’AP-7 Sud i l’N-340 i la C-32 Sud, i, cap a la Costa Brava, a la C-31.

Trànsit ha demanat la màxima prudència per tal d’evitar accidents i ha recordat als conductors que mantinguin l’atenció durant la conducció. En aquest sentit, ha apel·lat a la responsabilitat i la prudència dels usuaris de la xarxa viària perquè no hi hagi cap persona que perdi la vida o resulti ferida a la carretera. Des del 27 d’abril i fins a l’1 de maig, gairebé 1.800 agents dels Mossos d’Esquadra han treballat per garantir la mobilitat i la seguretat viària a les carreteres catalanes.

Durant els quatre dies de pont, Mossos d’Esquadra han fet 1.466 controls en les vies de màxima mobilitat i on es produeixen la majoria d’accidents de trànsit, com controls d’alcoholèmia, de distraccions i de velocitat excessiva, entre d’altres.

Retards a l’Euromed

Quan passaven pocs minuts de les vuit del vespre, s’ha produït una avaria a l’Euromed que fa el recorregut Barcelona Sants-València. S’ha hagut de canviar la locomotora i això ha generat retards de més de dues hores.