La jornada de protesta d’aquest dilluns a França torna a afectar la circulació de trens. El tren Barcelona-París, que havia de sortir a les 9.25 h s’ha suspès, com també s’ha anul·lat el París-Barcelona, que havia de sortir a les 10.07 h. Durant tot aquest dilluns les línies que uneixen Barcelona amb Lió, Tolosa i Marsella tampoc no funcionaran, tant d’anada com de tornada. Renfe només garanteix els trajectes fins a Puigcerdà i Portbou i no s’assegura que els trens de la l’R3, fins a la Tor de Querol, i de l’R11, fins a Cervera, puguin arribar a la destinació.

Aquest dilluns ha quedat cancel·lat el tren que uneix Barcelona amb París, que havia de sortir a les 9.25 h per la vaga ferroviària a França. Renfe assegura que els viatgers que es vegin afectats per les cancel·lacions tenen garantida la devolució íntegra dels bitllets. La companyia afegeix, a través d’un comunicat, que lamenta les molèsties que pugui ocasionar la protesta i recomana als clients que consultin les alteracions del servei al telèfon únic d’atenció i reserves: 912 320 320. 

La protesta  a França afecta també les línies que uneixen Barcelona amb Lió, Tolosa i Marsella, que quedaran bloquejades. També hi ha alteracions a l’R3 i R11 (amb destinació la Tor de Querol i Cervera). En aquest cas, els trens inicien o finalitzen el recorregut a Puigcerdà o Portbou.

Una vaga que s’allargarà setmanes

La vaga a França va començar el 3 d’abril com a protesta per la reforma del sistema ferroviari impulsada pel govern d’Emmanuel Macron. Segons els treballadors de l’SNFC, la companyia nacional de servei ferroviari, la reforma suposarà perdre drets laborals. Les protestes, si no hi ha canvis, s’allargaran fins al 28 de juny.