Des de fa un mes, la seu social de Gràcia Solidària ja és una realitat. La plataforma va saber que l’entresol del número 18 del carrer del Robí, propietat de l’Orfeó Gracienc, havia quedat buit després que l’escola de música que hi havia fos traslladada a la seu de l’Orfeó. Així, es va arribar a un acord a tres bandes, entre l’Orfeó, Gràcia Solidària i el districte, que es farà càrrec de bona part de les despeses del lloguer.

L’intent fallit del CAP Quevedo

Anteriorment, Gràcia Solidària havia acordat amb el districte que tindrien un espai a l’antic Centre d’Atenció Primària (CAP) Quevedo. El trasllat es va allargar per un problema de cessió entre l’Ajuntament i la Generalitat i, al final, l’espai va ser ocupat.

L’estrena del local arriba després de molt temps buscant un espai per a les entitats. Frederic Callís, coordinador de Gràcia Solidària, creu que serà molt important pel creixement de la plataforma, “per promocionar accions conjuntes, per conèixer-nos més entre les entitats de cooperació, per treballar amb projectes de formació conjunts” i per aconseguir un espai de trobada “que generi aquestes complicitats”.

La seu social de Gràcia Solidària té 35 m2 que els permetran tenir taules amb ordinadors per a les sis entitats de la plataforma que no tenien local propi. I un espai per a reunions, d’aquestes entitats o per les trobades de la plataforma. També es podran fer sessions formatives, un tema que feia temps que volien posar en marxa i que esperen començar en els propers mesos. Per exemple, formació per a les entitats en comunicació, ja que creuen que és una assignatura pendent que tenen les entitats de cooperació i que podria ajudar a fer-se més ressò.

Les sis entitats que tindran la seva seu social al nou local de la plataforma són: AjutsiJin-Pan, Cultivalia Senegal, Bari Obert, SOS3Familia de Hetauda.