Fa temps que els veïns de Ciutat Meridiana es queixen de l’increment exponencial de les rates al barri, però amb l’arribada del bon temps s’estan multiplicant. Es tracta d’un problema present a tota la ciutat, però que en un barri de muntanya com aquest s’agreuja. Filiberto Bravo, de l’Associació de Veïns de Ciutat Meridiana, assegura que “ha arribat un punt en què ni tan sols s’espanten, corren entre els peus dels veïns tan tranquil·les, les pots veure a qualsevol hora”.

Bravo assegura que “hem demanat per passiva i per activa a l’Ajuntament que faci alguna cosa” i hi afegeix que “abans venien, desratitzaven i durava un temps, però ara amb la nova normativa europea es veu que no es pot utilitzar verí”. Per la seva banda, el consistori és conscient del problema de sobrepoblació de rates a la ciutat però de moment no han trobat cap alternativa que sigui eficaç. Tant és així que es plantegen demanar permís a Europa per tornar a utilitzar substàncies tòxiques contra els rosegadors.

Aquesta és una imatge del concurs de caça de rates del 1973. Amb l’incentiu d’un premi de 500 pessetes, es tractava de capturar l’animal més gros possible, que va pesar més de mig quilo.