En una entrevista a ‘El matí de Barcelona’, Santiago Alfonso, director de la fundació Acció Psoriasi ha afirmat que “es tracta d’una malaltia greu de la pell perquè afecta el sistema immunitari, complexa i molt lligada a altres patologies”.  Alfonso recorda que es tracta d’una mala resposta del sistema immunitari,  “ja que el cos del pacient envia pell on no fa falta. Mentre que una persona canvia la pell cada 28 dies, una persona que pateix psoriasi ho fa cada quatre, el que provoca descamació”.

Entre els tractaments hi ha diverses opcions, depenen del tipus de psoriasi i del pacient, però ” tenim un ventall  molt ampli per pal·liar-la: des de cremes fins a cabines d’ultravioletes, pastilles, injeccions o els tractaments biològics més nous“.

Amb tot, el director de la fundació Acció Psoriasi insisteix que no té cura  i que precisament per això cal treballar en la vessant psicològica “ja que la pells és la carta de presentació que tenim i és molt freqüent que qui presenta psoriasi tendeixi a aïllar-se  i deixar de fer coses, com anar a la platja, per evitar mirades incòmodes o rebuig”.

Escolta l’entrevista sencera aquí: