Precisament, els veïns d’Entença tenen identificades dues finques més en una zona propera a la presó Model que estan en una situació similar. El propietari vol vendre l’edifici sencer i els llogaters denuncien assetjament immobiliari per treure’ls de l’immoble.

Destaquen que en un barri com la Nova Esquerra de l’Eixample, amb una renda per càpita alta, també hi és present la pressió als llogaters. Per això, des de la nova plataforma veuen molt necessari que els veïns s’organitzin i facin públiques les situacions que viuen de manera que no se sentin sols. Alerten que és un problema global i que, tot i que el buidatge de la presó Model ha fet aflorar casos al seu entorn immediat, han detectat situacions similars a tot el barri.

El cas d’Entença, 151, afecta nou famílies de les 12 que hi residien fins fa poc. Els veïns han explicat que si bé sempre han pogut renovar automàticament els contractes de lloguer, des que hi va haver l’anunci que la Model tancava, la situació va canviar radicalment. Dels 12 llogaters n’hi ha quatre que ja han rebut un burofax per informar-los que se’ls acaba el lloguer i un d’ells marxarà aquest mateix mes. A banda hi ha dos inquilins que han marxat per pròpia voluntat i un veí amb contracte de renda antiga a qui la propietat no pot rescindir el contracte. La propietat del bloc de pisos és un particular i per això en aquest cas l’Ajuntament no pot fer ús del dret a tempteig i retracte, com va fer al bloc del carrer de Leiva.