Les festes majors dels barris i els actes que organitzen les entitats aporten molta vida a la ciutat però generen residus que, sovint, no es reciclen correctament. L’Ajuntament vol posar fi a això i, en el marc del projecte Residu zero, ha posat en marxa la vaixella reutilitzable al districte de Sant Martí. Femarec, una empresa d’inserció laboral del Besòs i el Mareseme, ha guanyat el concurs per a la gestió del servei, que entrarà en funcionament a finals d’agost.

Les entitats interessades a utilitzar la vaixella reutilitzable poden contactar amb l’empresa que gestiona el servei, Femarec, o sol·licitar-ho a través del web de l’Ajuntament. El consistori ha posat en marxa aquesta iniciativa amb l’objectiu de reduir els residus que es generen en les festes populars. Han detectat que els plats, gots i coberts reutilitzables que es fan servir als àpats no es reciclen correctament. Per això es posa a disposició de les associacions que les organitzen una vaixella totalment gratuïta. Només hauran de deixar una fiança de 20 euros.

El nou servei estarà disponible a partir del 21 d’agost al districte de Sant Martí. L’empresa d’inserció laboral del Besòs i el Maresme, Femarec, s’encarrega de la gestió de la vaixella. La rentaran després de cada ús i prepararan les peticions que els vagin arribant. Disposa de més de 200 usuaris i 50 professionals i treballa en diversos projectes de gestió de residus.