El nostre objectiu és sobretot dinamitzar el barri i col·laborar perquè els bars i restaurants que hi ha al Putxet es promocionin. Ens agradaria que els veïns i visitants provin les tapes que es cuinen en aquests establiments, perquè n’hi ha algunes que són magnífiques”, explica Antoni Garcia, vicepresident de l’Associació de Veïns i Amics del Putxet, que ha elaborat un mapa en què s’indica la localització dels 12 locals que participen enguany en el PutxeTapes. Aquest itinerari gastronòmic de barri inaugura la Festa Major del Putxet. La ruta recorre els principals carrers, com ara, el carrer de Balmes o l’avinguda de Sant Gervasi. Ja fa quatre anys que l’entitat veïnal organitza aquesta ruta.

Jordi Piqué regenta La Granja del Pont, situada a l’avinguda de la República Argentina, des de fa 32 anys, i ha participat en el PutxeTapes des del principi. Cada any preparen una única tapa. Enguany: mandonguilles de vedella i cansalada. “Nosaltres només preparem una tapa, però sempre intentem fer quelcom especial. L’any passat vam cuinar caragols a la cassola i fa tres anys tripa amb cigrons”, comenta Piqué.

El Da Pietro Corner, situat al carrer de Craywinckel, és un local ben conegut al barri i també ha participat des del principi en aquesta iniciativa veïnal. Ells aposten per les tapes clàssiques. “Al client li recomanen que demani aquestes tapes, que aprofiti l’oportunitat. Nosaltres ens donem a conèixer i el client pot tastar allò que fem a bon preu”, apunta Augusto García, del restaurant Da Pietro Corner.