“El debat no és si hi ha d’haver terrasses o no, sinó com volem que siguin”. El director del Gremi de Restauració de Barcelona, Roger Pallarols, ha explicat en una entrevista a ‘El matí de Barcelona’, de betevé 91.0 fm, que l’entitat aposta per canviar el disseny de les terrasses situades en espais de referència de la ciutat. “Podem fer propostes interessants amb grans arquitectes, que no només ocupin l’espai públic, sinó que hi aportin valor afegit.” Amb aquest objectiu, els restauradors plantejaran a l’Ajuntament la posada en marxa d’una prova pilot en una quinzena d’establiments del front marítim de la Barceloneta per instal·lar-hi terrasses de disseny. El Gremi ha encarregat una proposta a l’arquitecta Benedetta Tagliabue que preveu presentar al consistori en els propers dies.

Segons Pallarols, l’actual model de terrasses ha conduït a una “uniformitat a la baixa”. El director del Gremi posa com a exemple les terrasses del tram reformat de la Diagonal “amb vetlladors pelats, que tenen aspecte d’obra inacabada”. Segons ha explicat, molts dels operadors de la zona “estan disposats a cedir part de la seva personalitat a favor del conjunt”. Pel Gremi, aquesta podria ser una altra de les zones que podrien acollir terrasses amb una estètica específica. Paral·lelament, el Gremi de Restauració segueix negociant amb l’Ajuntament l’ordenança de terrasses per al global de la ciutat. Pallarols agraeix que “l’Ajuntament ha fet un canvi d’actitud” però ha admès que “els punts de vista en alguns aspectes són llunyans.”

Pots escoltar l’entrevista sencera aquí: