Una cinquantena de representants sindicals s’han concentrat aquest dimarts a les portes de la Direcció General de Comerç de la Generalitat i han presentat un document amb les seves peticions al registre de l’organisme. Reclamen que es fixi un màxim de 72 hores d’obertura setmanal, i no 75 tal com marca l’avantprojecte de la llei del comerç. També proposen reduir de 10 a vuit els diumenges de comerços oberts i ampliar a cinc els dos dies d’obligat tancament (25 desembre i 1 de gener) de manera que s’hi incloguin, també, el 6 de gener, l’1 de maig i l’11 de setembre.

Els representants sindicals de Comissions Obreres, Lluís Jiménez, i de la UGT, Glòria Sánchez, han destacat la importància de tornar a acotar els períodes de rebaixes i han demanat avançar els horaris de tancament a dos quarts de nou del vespre i no a les deu de la nit, com preveu l’avantprojecte. Segons els sindicats, això representaria “un gest de coherència” en un moment en què el govern “està plantejant lleis de conciliació en altres àmbits laborals”. Els sindicats asseguren que seguiran fent pressió al llarg de la tramitació parlamentària perquè les seves peticions s’incloguin en el text final.

En una entrevista a ‘La tarda de Barcelona’, de betevé 91.0 fmEsteban Sanabria, secretari de Negociació Col·lectiva de la Federació de Serveis de CCOO Catalunya, ha assegurat que “tota la societat coincideix en la necessitat de la reforma horària, per acabar abans a la feina, però, en canvi, al sector del comerç el volen deixar de banda perquè, actualment, els comerços poden obrir fins a les 10 de la nit, cosa que ens sembla una barbaritat“.

Escolteu-ho aquí: