L’Associació de Veïns del Fort Pienc està preocupada per l’aturada de les obres de la promoció del carrer d’Alí Bei, 102. L’empresa encarregada de l’obra ha entrat en concurs de creditors i això ha aturat la construcció d’un edifici de cinc plantes amb pisos destinats a col·lectius vulnerables o en risc d’exclusió social. Ara, s’haurà de tornar a licitar l’obra i això pot endarrerir els treballs mig any.

Una estructura de cinc pisos inacabada i sense activitat. Així ha quedat el futur edifici d’habitatges socials del carrer d’Alí Bei després que la constructora entrés en concurs de creditors, una situació que retardarà l’obra. La regidora de l’Eixample, Montserrat Ballarín, va dir en el plenari del districte que el Patronat Municipal de l’Habitatge haurà de fer una nova adjudicació i que això endarrerirà l’obra uns set mesos.

Augmenten els robatoris

L’associació de veïns denuncia el greu problema que l’endarreriment de les obres ocasionarà als col·lectius vulnerables que esperen un pis. I alerten que deixar els treballs inacabats ha generat també altres conflictes. Josep Lluís Sabaté explica que l’entitat ha rebut queixes de veïns perquè els entren a robar des de l’obra i reclama vigilància exhaustiva del lloc.

Licitacions a la baixa

Per evitar situacions com aquesta, els veïns reclamen adjudicacions més rigoroses. El president de l’associació de veïns, Joaquim Mallén, afirma que “ja ens hem trobat diversos casos d’obres parades perquè han licitat a la baixa, i després aquestes empreses no es poden fer càrrec del que és l’obra”. 

Asseguren que els pisos no poden esperar més i demanen a l’Administració que faci tot el possible per acabar-los al més aviat possible.