Per Pacheco, els funcionaris són els garants de la democràcia “sovint a pesar dels polítics”.  Ha afegit que els treballadors “no li deuen obediència a ningú, han de garantir que se segueix fent la feina de funció pública“. El líder sindical creu que no hi haurà represàlies ni expedients però adverteix que si amb l’article 155 el PP pretén apropiar-se de la funció pública, CCOO no ho permetrà i “obrirà un conflicte laboral i jurídic”.

El cost de l’aturada de país i la recuperació d’hores dels funcionaris

Aquest dilluns la Generalitat ha comunicat als treballadors públics que hauran de pagar les hores que no van treballar el dia de l’aturada general amb hores de feina. Això ha indignat CCOO, que considera que el govern català està sent irresponsable i actuant “com una patronal”. Javier Pacheco ha dit que la Generalitat “primer es va adherir a l’aturada de país proposada per la Taula per la Democràcia i ara fa que els costos d’aquella jornada passin als treballadors sense haver-ho pactat abans“. Pacheco ha assegurat que s’hi oposaran i que faran tot el possible “perquè això no sigui una realitat”.

Segons el comunicat intern del govern català als treballadors públics, els funcionaris tindran quatre mesos per recuperar les hores. Aquesta ha estat la decisió de l’executiu català després de l’amenaça del Ministeri d’Hisenda de retallar directament les nòmines dels treballadors que no van treballar per l’aturada de país.

La fugida d’empreses

El secretari general de CCOO s’ha mostrat preocupat per la fugida d’empreses, tot i que ha matisat que només es tracta de la seu social i que això no afecta l’activitat empresarial i, per tant, els treballadors. El que més l’alarma econòmicament és l’aturada d’inversions estratègiques que “sí que poden tenir afectació a mitjà termini” i que la ciutadania es vegi afectada per “l’alarma del món financer” i que se senti insegura amb els seus estalvis en diferents entitats financeres.