En concret es tracta de dos concursos per a dos solars en funció del règim de tinença: en un cas per al lloguer assequible; i en l’altre, de venda del dret de superfície, en què la propietat és sempre municipal i la gestió de l’ús, de les cooperatives. Els dos concursos ja estan convocats i es desenvoluparan de manera simultània. En total, sumen 276 habitatges de nova construcció.

Els terrenys estan situats a l’avinguda de l’Escolapi Càncer, 27-33, a Nou Barris; el carrer de Bolívia 23-27 i 29, a Sant Martí —en aquests dos casos es tracta de lloguer—; l’avinguda de l’Estatut , 15-17, a Horta-Guinardó; i el carrer d’Aiguablava, 74-76,a Nou Barris, —en aquests dos solars els pisos seran de venda en dret de superfície.

Aquesta és la segona tanda de solars municipals en què el govern municipal impulsa la fórmula de l’habitatge en dret a superfície. L’anterior, es va anunciar el darrer trimestre de 2016 i comprenia set solars que també van sortir a concurs públic, un dels quals, el del carrer  d’Aiguablava, 76, torna a sortir a concurs en aquesta nova promoció perquè el projecte presentat no complia amb els requisits del govern municipal. L’objectiu final de la cessió en dret de superfície és que l’Ajuntament no perdi mai la titularitat del sòl públic.

Segons el regidor d’Habitatge, Josep Maria Montaner, aquests dos nous concursos continuen l’aposta municipal per dotar la ciutat d’habitatge a preu assequible amb noves fórmules. “La nostra voluntat és no desaprofitar cap camí i innovar”. Montaner explica que el que vol el govern és posar fi a un “dèficit endèmic”: la manca de lloguer assequible a Barcelona.