Els veïns del Putxet denuncien que fa un any i mig que setmanalment uns grups de joves entren al parc quan ja està tancat per fer-hi “botellón”. Asseguren que ells són els que trenquen ampolles de vidre i malmeten el mobiliari urbà.

Usuaris dels Jardins del Turó del Putxet denuncien que freqüentment es troben ampolles trencades i destrosses, que van des de taules de pícnic malmeses fins a una desena de fanals trencats. Tot i que els veïns afirmen que Parcs i Jardins ho neteja, volen que aquesta situació acabi, tal com explica Carme Pla, veïna del Putxet:

“Ens indigna que es trenqui tot això pel pur plaer de trencar-ho. Perquè una cosa és venir aquí a fer unes copes i l’altra és destrossar tot el parc.”

Els veïns alerten que les nits que els joves fan “botellón” el dia següent el parc està ple de vidres i això suposa un perill per als gossos i per als nens petits. Una de les altres conseqüències és que quan els vàndals fan malbé l’enllumenat, els usuaris del parc es queden sense llum durant uns dies fins que els reparen.

Els afectats proposen una possible solució: ampliar l’horari del parc. Segons Eva Jorge, veïna del Putxet, “si al vespre el parc estigués obert hi hauria gent passejant a última hora de la nit. Així els joves ja no tindrien tanta privacitat per fer el que volguessin. Ara, ells salten la tanca i un cop aquí dins això és casa seva”. Els usuaris del parc expliquen que no poden denunciar-los ja que no els veuen entrar ni fan soroll.