La tinenta de Drets Socials, Laia Ortiz, explica que com que l’operació Fred fa pocs dies que es va activar les persones sense llar tenien informació recent dels serveis als quals poden accedir.  Tot i no haver-hi alerta del Meteocat, es va decidir mantenir el centre d’estades breus obert perquè “hi havia persones que hi volien continuar”.

Ortiz també respon a les entitats com Arrels, que demanen que l’activació de l’operació Fred no vagi només vinculada a la temperatura que ja hi ha un servei específic per als mesos d’hivern. Es tracta del Centre d’Atenció Nocturn que té 75 places i funciona entre novembre i març. La tinenta d’alcalde recorda també que el centre d’emergències ha d’estar disponible per si hi ha “autènticament una emergència com una accident o una explosió”.

La responsable de l’Àrea de Drets Socials remarca l’esforç que fa l’Ajuntament “amb més de 2.000 places d’allotjament” i reclama que “tots els municipis i el conjunt del país facin un esforç davant l’exclusió residencial que existeix”.