Els tres inculpats de la mort d’un home de 28 anys en un bar musical del Port Olímpic el gener del 2016 han negat la seva participació en els fets. Un d’ells està acusat d’haver apunyalat mortalment la víctima, mentre que els altres dos suposadament li van causar lesions. Els processats són membres del clan gitano anomenat Pelúos. El mort, en canvi, pertanyia als Baltasares. Arran d’aquest succés, unes 500 persones van fugir dels barris de la Mina i de Sant Roc per por de les represàlies del grup rival.

El primer acusat que ha declarat, que suposadament va agredir reiteradament la víctima, ha reconegut que li va donar un cop de puny a la cara perquè el va insultar a ell i als seus familiars morts, però que el van apartar i va marxar del local. Per aquest motiu, ha explicat que quan va saber que havia mort, va decidir fugir. Això sí, ha admès que temps enrere havia tingut un petit enfrontament amb el jove apunyalat.

El segon acusat de lesionar la víctima gairebé no ha donat detalls dels fets perquè no en recordava gaire cosa, però ha negat que participés en la baralla.

Per la seva banda, el principal acusat ha explicat que en un moment determinat de la nit va veure una baralla i com “plovien vidres” i que per aquest motiu va abandonar el bar i es va dirigir a l’aparcament, on es va trobar amb tres amics seus, amb qui va marxar. L’inculpat ha afegit que coneixia la víctima de vista tot i que desconeixia l’enemistat prèvia dels altres acusats amb el mort. El suposat autor del crim va ser detingut a Bilbao i es troba en situació de presó preventiva des del 28 de gener del 2016.

Els fets van tenir lloc el 24 de gener del 2016 al bar musical Nirvana, al Port Olímpic. Segons la fiscalia i l’acusació particular, aquella matinada els tres acusats eren a la discoteca quan, per causes que es desconeixen, hi va haver una discussió verbal que va desencadenar una baralla amb la víctima, que anava molt èbria i que va rebre lesions al cap, el coll i la columna vertebral. Tot seguit, segons el ministeri públic, el principal acusat va aprofitar per clavar-li un ganivet de grans dimensions al costat del tors i li va perforar l’artèria toràcica, la qual cosa va provocar la mort del jove, que es va dessagnar.

Nirvana al Port Olímpic, assasinat d'un home

Aquest fet va causar una guerra entre els dos clans gitanos i les represàlies anunciades per l’entorn de la víctima van provocar la fugida de gairebé 500 gitanos de la Mina i de Sant Roc.

La fiscalia demana 22 anys de presó per a l’acusat de l’apunyalament

El ministeri públic demana imposar a l’autor material dels fets una pena de 22 anys de presó i la inhabilitació absoluta, així com la prohibició d’apropar-se a una distància inferior als 1.000 metres a la família de la víctima. A més, en l’àmbit de la responsabilitat civil, el principal acusat haurà de pagar 400.000 euros a la família en concepte de danys per la pèrdua familiar si s’accepta la petició de la fiscalia.

D’altra banda, l’acusació de l’Estat demana cinc anys de presó per als altres dos joves i la impossibilitat d’aproximar-se a la família de l’home mort a menys de 1.000 metres. Per a ambdós acusats, es reclama a més el pagament conjunt de 3.500 euros a la família de la víctima.