Marta Torrecillas a l'escola Pau Claris l'1-O

Una de les tres querelles és la interposada per Marta Torrecillas, que acusa un agent de la Policia Nacional de retorçar-li els dits, agafar-la pels pits i llançar-la per les escales. A banda dels agents implicats, en les querelles també se sol·licita al jutge que citi com a investigat el comandament encarregat de l’operació a l’Institut Pau Claris i Diego Pérez de los Cobos en qualitat de testimoni, ja que era el responsable de tota l’operació policial a Catalunya.

En l’acte judicial, l’instructor no ha citat cap agent com a investigat, ja que vol acabar de rebre tots els vídeos del lloc dels fets per, primer, mirar d’identificar-los. De moment, només ha demanat al Cos Nacional de la Policia una còpia de les comunicacions que hi va haver entre el centre de comandament de l’operatiu de l’1-O i el comandament dels diferents operatius policials al carrer, concretament els que es corresponen a l’Institut Pau Claris.

Aquestes tres querelles de l’Institut Pau Claris se sumen a les altres tres que la setmana passada també va admetre a tràmit per les càrregues policials a l’Escola Mediterrània. En aquest cas, el jutge ha citat a declarar -sense encara haver-se acordat cap data- els primers policies nacionals per les càrregues de l’1-O: un agent i un subinspector, que ho faran com a investigats, així com també el coronel De los Cobos, que compareixerà com a testimoni.