L’objectiu d’aquestes jornades és reivindicar la interculturalitat del barri i la riquesa que suposa per als veïns aquest intercanvi. En aquest sentit, el taller de pans del món és, tal com comenta la integrant de la Coordinadora de la Trinitat Vella Inma Castro, una excusa per treballar plegades i aprendre les unes de les altres. Assegura que s’arriba a veure que no s’és tan lluny de la resta de cultures i que tenen més en comú del que es pensen.

L’activitat ha estat organitzada pel Banc del Temps, el Servei d’Interculturalitat i la Coordinadora de Trinitat Vella. Fatima Hassoun, mediadora intercultural i membre del Banc del Temps, explica que el que es vol amb aquest taller és fomentar un espai relaxat on les persones del barri es coneguin entre elles i interactuïn.

La Setmana per la Convivència de la Trinitat Vella ha anat creixent amb els anys. En aquesta tercera edició s’han ampliat les activitats per donar resposta a la demana de persones que hi volien participar. Enguany es realitzen una quinzena d’activitats repartides entre el matí i la tarda per poder arribar a més gent. Durant la setmana hi participen 15 entitats del barri i vuit d’altres zones de Barcelona que han volgut acostar les seves cultures a la mostra d’entitats que es realitzarà el 30 d’abril amb un cercavila des de la plaça de la Trinitat fins a la plaça de Josep Andreu i Abelló.