Fa una setmana que a l’associació van rebre la demanda del Patronat Municipal de l’Habitatge que els reclama 102.995 euros, després que hagin estat ocupant la casa durant els últims quatre mesos. Els advocats de l’entitat negocien ara amb el Patronat una sortida per marxar de la casa. El portaveu del grup, Josep Sabaté, assegura que ja tenien previst marxar-ne però que no ho han fet encara perquè “no hem trobat cap lloc que s’adeqüi als nostres ingressos”. Sabaté es mostra decebut per l’actitud del govern en aquest afer: “Esperàvem un moviment més humà, més diàleg, que ens donessin més opcions. Això ens arriba per sorpresa.”

La comunicació entre l’entitat i el govern s’ha anat deteriorant, fins al punt que el regidor del districte de Sarrià -Sant Gervasi, Daniel Mòdol, no hi vol parlar més. El conflicte fa temps que s’arrossega. L’any passat, el Patronat els va avisar que no els renovava el lloguer i que havien de marxar el 30 de juny del 2016. En aquell moment, el grup de pintors van decidir constituir-se en associació perquè des que hi van arribar el 1994 el contracte de lloguer estava a nom de Pilar Cárceles, membre del grup que ja n’havia marxat.

El districte va acceptar que s’hi poguessin estar fins al desembre, però quan va arribar el moment se’n van desdir perquè consideraven injust que els fessin fora. Llavors, el consistori va anunciar que recorreria a la justícia. Poc després es van assabentar que l’Ajuntament preveia cedir la casa a les entitats de cultura popular integrades en La Sarrianenca. Finalment, però, la Comissió de Festes del Roser, els Diables Infantils, Drac de Sarrià, les Diablesses i Diables de Sarrià i la Colla Gegantera van comunicar que rebutjaven les instal·lacions, d’uns 60 metres quadrats, perquè no s’adequaven a les seves necessitats i perquè tampoc no veien bé com s’havia tractat els pintors.