L’Hotel Majestic es va inaugurar el 1918. L’edifici, d’estil neoclàssic francès i 100 habitacions amb bany, va ser el primer de Barcelona que es va aixecar expressament per ser un hotel. Inicialment, ocupava un únic edifici al passeig de Gràcia, però posteriorment va annexionar dues finques contigües. L’última reforma data del 2016 i, actualment, ofereix 271 habitacions. L’hotel celebrarà el centenari amb un llibre de fotografies que recull la història de l’hotel i amb un sopar a la Fundació Miró.

Els registres de l’Hotel Majestic recorden hostes il·lustres com la reina Victòria Eugènia o l’actriu Sarah Bernhardt, però l’establiment també va ser un lloc molt preuat pels veïns de la ciutat. Segons explica Arantxa Domínguez, del Departament de Comunicació i Relacions Públiques del Majestic Hotel Spa Barcelona, “hi ha molta gent a Barcelona que sap que els seus avis, els seus pares o els seus oncles es van casar al Majestic o van passar-hi la nit de noces”.

També hi venia sovint Joan Miró, que passava estones mirant un quadre de Modest Urgell que hi ha a l’hotel, i Federico García Lorca, que el va visitar quan va estrenar ‘Doña Rosita la soltera’. En els anys complicats de la Guerra Civil, va ser lloc de pas per a la família d’Antonio Machado camí de l’exili, i s’hi van allotjar periodistes i fotògrafs com Ernst Hemingway o Robert Cappa. Domínguez diu que “d’alguna manera la Guerra Civil Espanyola es va explicar al món des del Majestic” perquè l’establiment disposava de telègraf.

El Majestic és propietat dels germans de la família Soldevila-Casals, que són la tercera generació al capdavant de l’establiment. L’avi, Martín Casals Galcerán, va començar el camí de l’Hotel Majestic Inglaterra. Ara, els seus nets recolliran en un llibre la història de l’hotel.