Els veïns de Ciutat Meridiana estan farts de les avaries de les escales mecàniques del carrer de Costabona. Aquest dimarts la instal·lació ha tornat a funcionar després de dos mesos aturada. Els veïns es van queixar a l’audiència pública de Nou Barris del mal manteniment de les escales. Diuen que l’empresa triga massa a reparar les incidències.

“Fa dos mesos i mig que no funcionen– es va queixar María Granados, una de les veïnes de la zona, a l’audiència pública de dilluns-, els tècnics van venir divendres, i després de tres hores no van ser capaços de solucionar l’avaria. Ens van dir que els frens i dues peces estaven trencats. Cal trigar tant?”. En un barri ple de desnivells com Ciutat Meridiana, les avaries de la instal·lació suposen caminar més o pujar un bon nombre d’escales, dues opcions que, per a la població més gran, suposen un gran esforç.

L’Ajuntament lamenta aquestes incidències i ha obert un expedient sancionador a l’empresa encarregada de les escales mecàniques. Ara, confia que el nou contracte de manteniment eviti casos com aquest. Així ho va deixar clar la gerent de Nou Barris, Gemma Arau, en l’audiència pública: “Hem dit als responsables d’aquesta nova contractació que el més important és que es millori el circuit de detecció d’avaries” i que es pugui “garantir que no estiguem en aquesta situació, perquè no tinc més a dir que teniu tota la raó”.