L’eruga de la processionària ha baixat de les copes dels pins abans d’hora aquesta temporada. Segons l’Ajuntament també s’ha notat un augment de la quantitat d’exemplars. Tot plegat es deu a les condicions meteorològiques. La poca pluja i les altes temperatures durant l’hivern han propiciat l’aparició d’aquests insectes.

La processionària és un insecte que té pèls urticants i provoquen irritació al contacte a la pell. Cal anar amb especial cura amb els nens i evitar que es toquin els ulls i la cara si han estat a prop d’aquests insectes. En cas de notar els símptomes es recomana rentar la zona afectada i anar a un centre mèdic.

Les mascotes també són vulnerables perquè tendeixen a apropar-s’hi per curiositat. Si toquen l’eruga i pateixen una reacció al·lèrgica poden arribar a morir ofegats per la inflamació.

 

La processionària fa bosses als pins i hi habita durant els mesos més freds fins a la primavera, quan baixa de nou al terra. Aquest any però, les altes temperatures i la poca pluja de l’hivern han facilitat la sortida prematura d’aquests insectes.

Des del mes de febrer les zones verdes de Barcelona han patit un increment, en especial els parcs del Guinardó, de la Teixonera, del Turó de la Peira i de Montjuïc. En alguns d’aquests punts l’Ajuntament hi ha col·locat cartells informatius perquè els passejants tinguin precaució.

 

Tractaments fitosanitaris

En alguns parcs més petits amb presència de pins també s’hi han detectat erugues de la processionària, com el Jardí de les Infantes, a les Corts. Alertats pels veïns, l’Ajuntament ha retirat els nius més accessibles de les copes dels pins i hi aplica un tractament fitosanitari per eliminar les molèsties que causa l’insecte.