Bona part de la mostra està formada per les obres del mateix grafiter que es va introduir en aquest món l’any 1999 en el context del Centre Social Ocupat Hamsa, desaparegut el 2008. La mostra recull fotografies dels murs en els quals també van deixar la seva impremta Done, Skum, Sendys o Fuga, entre d’altres. També hi apareixen les fotos dels murs fets pels artistes Amok i Dazo a l’àgora Juan Andrés Benítez del Raval o la façana de La Carboneria amb obres de Feoflip, Deru o Momo.

El grafit més reivindicatiu

La mostra recull exemples, molts desapareguts de la ciutat, en què els grafits eren una crida per demanar papers per a tothom, aturar la violència policial que va deixar sense un ull a Ester Quintana o combatre el feixisme o la pobresa del capitalisme més salvatge.

Un projecte inacabat

A la llarga, Roc Blackblock explica que li agradaria que aquesta iniciativa es convertís en un projecte editorial més rigorós i exhaustiu. També està treballant perquè la mostra es pugui veure en altres espais expositius. Per cobrir les despeses de producció de l’exposició i fer-la moure ha engegat una campanya a Facebook per vendre una foto de Jordi Borràs en impressió d’alta qualitat sobre l’enderroc de Can Vies per 20 euros.

Il·lustrador tot terreny

Roc Blackblock s’ha format com a dissenyador gràfic però diu que es considera un il·lustrador tot terreny que busca comunicar i expressar idees en tots els suports possibles, ja siguin murs, papers, teles, formats digitals o fins i tot la mateixa pell (també es tatuador autodidacte).

Una activitat emmarcada en el Say it Loud

La mostra de fotografia de la història del grafit més combatiu de Barcelona ha estat l’obertura del programa de la desena edició del Say it Loud, un festival dedicat a la música negra que té lloc a diversos espais de la ciutat i amb un programa molt divers amb xerrades, concerts, projeccions, un taller de maridatge de vi i jazz o un taller de dansa africana entre d’altres. Moltes de les activitats són gratuïtes i la resta oscil·len entre els sis i els 20 euros. El festival té lloc del 19 al 31 d’octubre.