Esmorzar de forma saludable i sense sucre, farines o lactis és possible. Ho demostra aquest monogràfic del cicle gastronòmic A Taula! Els tallers es van crear fa una dècada al Centre Cívic el Sortidor amb la voluntat d'ensenyar a cuinar i fer divulgació sobre els bons hàbits alimentaris. Núria Aguadé codirectora CC Sortidor “Treballem aquí des de què menjar, com menjar, quilòmetre zero, tot el producte de proximitat i li donem una volta més i un valor afegit més a tot el que són productes gastronòmics i tallers.” Els tallers estan oberts a tota la ciutat i són de caràcter monogràfic. Això permet fer una aproximació a les cuines del món, als plats sense gluten o a productes tan de moda com el mill o la quinoa. Antonia Tusch tallerista “Me encantan estos cursos de cocina en el Sortidor. Lo hacen muy bien y vengo hace cinco años a varios cursos de cocina antigua, de ahora...” Per celebrar aquesta dècada de tallers gastronòmics, els organitzadors del cicle A Taula! han programat un sopar en què els assistents hauran de menjar en silenci i concentrats en les olors, la música i el tacte. Serà dimarts i la inscripció és gratuïta.

El 2007 va néixer al Centre Cívic el Sortidor un nou projecte de divulgació gastronòmica sota el nom A Taula! Cicle de Cultura i Gastronomia. La voluntat d’aquesta iniciativa era aprofitar la cuina que estrenava l’equipament per ensenyar receptes i fer divulgació de bons hàbits alimentaris.

Els tallers són monogràfics i tenen una durada d’una o dues sessions de tres hores cadascuna. Durant aquest temps un professional del món de la gastronomia o la nutrició fa una aproximació a un tema concret: poden ser les diferents cuines del món, les possibilitats que existeixen per cuinar sense gluten o productes tan de moda com el mill o la quinoa. Però A Taula! és molt més que un taller de receptes. Els assistents també tenen l’oportunitat de fer sortides gastronòmiques per conèixer el procés d’elaboració de determinats productes o acostar-se a la cuina des d’una vessant històrica.

Per celebrar els 10 anys d’A Taula!, els impulsors del projecte han organitzat un sopar molt peculiar. Els assistents hauran de menjar en silenci i concentrats en les olors, la música i el tacte. Serà el proper dimarts i la inscripció és gratuïta.