Esmorzar de forma saludable i sense sucre, farines o lactis és possible. Ho demostra aquest monogràfic del cicle gastronòmic A Taula! Els tallers es van crear fa una dècada al Centre Cívic el Sortidor amb la voluntat d'ensenyar a cuinar i fer divulgació sobre els bons hàbits alimentaris. Núria Aguadé codirectora CC Sortidor “Treballem aquí des de què menjar, com menjar, quilòmetre zero, tot el producte de proximitat i li donem una volta més i un valor afegit més a tot el que són productes gastronòmics i tallers.” Els tallers estan oberts a tota la ciutat i són de caràcter monogràfic. Això permet fer una aproximació a les cuines del món, als plats sense gluten o a productes tan de moda com el mill o la quinoa. Antonia Tusch tallerista “Me encantan estos cursos de cocina en el Sortidor. Lo hacen muy bien y vengo hace cinco años a varios cursos de cocina antigua, de ahora...” Per celebrar aquesta dècada de tallers gastronòmics, els organitzadors del cicle A Taula! han programat un sopar en què els assistents hauran de menjar en silenci i concentrats en les olors, la música i el tacte. Serà dimarts i la inscripció és gratuïta.

Fa una dècada el Centre Cívic el Sortidor, amb la col·laboració de la Coordinadora d’Entitats del Poble-sec i l’Ajuntament, va posar en marxa A Taula!. Es tracta d’un cicle gastronòmic i cultural que no només ensenya receptes sinó també bons hàbits alimentaris. Per celebrar els 10 anys, han organitzat un sopar per al proper dimarts.

El 2007 va néixer al Centre Cívic el Sortidor un nou projecte de divulgació gastronòmica sota el nom A Taula! Cicle de Cultura i Gastronomia. La voluntat d’aquesta iniciativa era aprofitar la cuina que estrenava l’equipament per ensenyar receptes i fer divulgació de bons hàbits alimentaris.

Els tallers són monogràfics i tenen una durada d’una o dues sessions de tres hores cadascuna. Durant aquest temps un professional del món de la gastronomia o la nutrició fa una aproximació a un tema concret: poden ser les diferents cuines del món, les possibilitats que existeixen per cuinar sense gluten o productes tan de moda com el mill o la quinoa. Però A Taula! és molt més que un taller de receptes. Els assistents també tenen l’oportunitat de fer sortides gastronòmiques per conèixer el procés d’elaboració de determinats productes o acostar-se a la cuina des d’una vessant històrica.

Per celebrar els 10 anys d’A Taula!, els impulsors del projecte han organitzat un sopar molt peculiar. Els assistents hauran de menjar en silenci i concentrats en les olors, la música i el tacte. Serà el proper dimarts i la inscripció és gratuïta.