Una empresa dedicada a la recuperació de materials del polígon Multindus de Sant Feliu de Llobregat ha començat a cremar aquest dimecres de matinada. Les naus de 2.500 metres quadrats s’han incendiat amb grans quantitats de plàstic, bales de cartró i deixalles com a combustibles. Quinze dotacions de bombers han acudit al llocs dels fets: nou camions d’aigua, una autoescala, cinc vehicles lleugers de coordinació i comandament. Els bombers han evitat la propagació del foc a les naus properes i que caigués la coberta de la instal·lació que havia cedit parcialment. Les tasques d’extinció, però, podrien allargar-se dos dies més perquè s’han de revisar al detall tots els materials que s’han cremat.

El vent fa arribar la olor de fum a Barcelona

A Barcelona la forta pudor de cremat s’ha fet notar als barris més propers a Sant Feliu de Llobregat. La situació anticiclònica d’aquests dies afavoreix la presència de les brises de component nord-oest que segueixen el curs del riu Llobregat i porten aire fred a les zones properes. Aquest vent és el que ha fet arribar el fum a alguns indrets de la ciutat.

Les xarxes socials s’han fet ressò del fum i l’olor de cremat que es podria percebre a les poblacions dels  voltants. A Twitter s’hi han pogut veure diverses fotografies amb la silueta urbana marcada pel fum que hi havia al cel.

Alerta a les poblacions properes

Protecció Civil ha informat els municipis propers de l’Hospitalet de Llobregat, Sant Joan Despí, Sant Just Desvern, Esplugues de Llobregat, Cornellà i Sant Feliu de Llobregat de la presència de  fum.  Es recomana que les persones vulnerables com els infants, persones grans o malaltes, evitin activitats fer a l’exterior.

Empitjora la pol·lució

Barcelona i l’àrea metropolitana viu aquests dies una situació d’avís preventiu per contaminació. Els alts nivells de diòxid de nitrogen i de partícules en suspensió se’ls hi ha de sumar els efectes de l’incendi. La crema de materials fa augmentar la presència de partícules. Tampoc no hi juga a favor el fet que a primera hora del matí hi ha una forta inversió tèrmica que fa que la contaminació es concentri prop de terra.