Els avis tornen a l'escola, i ho fan un cop al mes per participar en el projecte Compartint experiències. Es tracta d'un projecte en què els alumnes d'ESO es troben amb gent gran del barri. Raquel Rei, coordinadora audiovisual El Parlante “Hi ha un intercanvi físic i real entre la gent gran i la gent més jove. La gent gran ve aquí a l'escola i aprèn amb la gent més jove i la gent més jove també aprèn d'ella.” En alguns casos, la gent gran que participa en el projecte són avis dels mateixos alumnes. És el cas de l'Aïda i la Natividad, que aprofiten l'ocasió per compartir més estones plegades. Aïda Calduch, alumna “Hi ha més bon vincle i... ajuda també a conèixer més, no? És una forma també de tenir més bona relació.” Natividad Herreras, àvia “Es muy útil, para saber la opinión de otras personas, y muchas veces se aprende también de la juventud. Ahora la juventud, encuentro, que también tiene que aprender mucho de los antiguos.” El projecte se centra principalment en l'aprenentatge en l’àmbit de les noves tecnologies per intentar minimitzar la bretxa digital que existeix entre les dues generacions. Emilie Reyes i Héctor Manfredi “En este poco tiempo he aprendido mucho de cómo vivían antes y se manejaban.” “Es bastante divertido ver cómo juegan y cómo se desenvuelven en las actividades.” El darrer curs dos instituts de les Corts ja van participar en la prova pilot del projecte. Els bons resultats de la primera experiència han fet que aquest curs ja hi participin quatre centres. informen: Queralt Gómez / Anna Feliu

Els avis del districte de les Corts tornen a l’escola per participar en el projecte Compartint experiències. Es tracta d’un projecte en què els alumnes d’ESO es troben amb gent gran del barri un cop al mes per compartir experiències i coneixements. Així, segons explica Raquel Rei, dinamitzadora de l’associació El Parlante, la gent gran va a l’escola i aprèn amb la gent més jove, mentre que la gent jove també aprèn de les coses que els explica la gent gran.

El projecte se centra principalment en l‘aprenentatge en l’àmbit de les noves tecnologies per intentar minimitzar la bretxa digital que existeix entre les dues generacions. En les dues últimes sessions que han fet a l’Escola Sant Ramon Sagrat Cor, en què han participat els alumnes de 4t d’ESO, s’han centrat en els jocs. En una primera sessió, els avis van ensenyar als joves els jocs tradicionals i de la seva joventut; en la segona, els joves van ensenyar a la gent gran a utilitzar mòbils, portàtils i tauletes per poder divertir-se amb jocs més moderns.

El projecte està impulsat pel Casal de Gent Gran Can Novell amb el suport del districte de les Corts i el Centre de Recursos Pedagògics i s’inspira en una primera experiència de col·laboració de entre el casal i l’Escola Sant Ramon Sagrat Cor. El darrer curs se’n va fer una prova pilot en què van participar dues escoles del districte i els bons resultats han fet que ara ja n’hi participin quatre.