El barri Gòtic té des de fa cinc anys un agrupament escolta. Es tracta de l’AE Ermessendaamb  seu al Centre Sant Pere Apòstol, al carrer de Sant Pere Més Alt, 25. Actualment té 13 caps que treballen amb una setantena de nens i joves de diferents edats i de les diferents unitats (Follets, Llops, Raiers i Pioners).

Joana Rafart i Nicolau Duran són dos d’aquests caps, joves que dediquen el seu temps lliure a estar amb altres nens i joves i educar-los en el lleure. Treballen valors com la solidaritat, l’empatia o la col·laboració i tenen clars els seus valors, entre els quals el feminisme, la llibertat i el sentit crític, entre d’altres. Tots dos estan molt contents de les experiències viscudes a l’AE Ermessenda i han estat els coordinadors d’un projecte que ha acabat en un conte.

Història plena de missatges i per a tots els públics

La Joana recorda que “volíem celebrar d’una manera especial aquests cinc anys de vida i finalment vam decidir que seria a través d’un llibre“. També tenien clar que “tot i que havia d’explicar com va néixer el CAU, el que volíem és que tothom hi col·laborés“, apunta en Nicolau.

Un any de feina i la col·laboració de pares, joves i caps han calgut per donar forma a ‘El conte de l’AE Ermessenda’. Del llibre se n’han fet 500 exemplars, que es venen a cinc euros cadascun. La intenció també és fer-lo arribar a llibreries del barri i penjar-lo a internet perquè tothom que ho vulgui hi pugui accedir.