Un doble de Rajoy està viatjant per diverses ciutats de l’estat i farà un recorregut equivalent als prop de 5.000 km que separen Damasc de Madrid. L’objectiu és recollir signatures i pressionar el Govern espanyol perquè compleixi el compromís d’acollir més de 17.300 persones refugiades.

El 26 de setembre acaba el termini en què el Govern espanyol es va comprometre a acollir els refugiats i, de moment, només han arribat 164 persones a Espanya, de les quals 135 estan a Barcelona. Oxfam Intermón va engegar la campanya “Bloquejats” per criticar que no s’estiguin complint els compromisos. Per fer més pressió, un capgròs de Rajoy recorre diverses ciutats per recollir signatures. De moment en tenen 30.000.

El portaveu d’Oxfam Intermón, Francesc Mateu, assegura que “les autoritats estan menyspreant aquesta realitat” i que “la ciutadania està responent i el Govern no.” Ha explicat que queden tres mesos per complir el compromís i que si l’executiu espanyol no ho fa es plantegen denunciar-lo. També ha fet referència a les declaracions del ministre d’Interior, Juan Ignacio Zoido, que va dir que les ONG afavorien l’arribada d’immigrants il·legals. “El que és irregular és la rebuda que els fa el govern saltant-se la llei. Els immigrants no tenen res d’irregular”, ha dit.