Els presumptes estafadors operaven amb documentació falsa. Contractaven terminals de punt de venda (TPV) amb els quals feien pagaments de comerços i compres inexistents. Després el titular de la targeta feia reintegraments fins a deixar el compte al descobert i posteriorment el fals establiment retornava els diners de la compra com si es cancel·lés el pagament. D’aquesta manera podien disposar dels diners en efectiu.

Les targes de crèdit eren de membres del grup organitzat o bé de terceres persones que desconeixien els fets. En alguns casos, alguns establiments els posaven a disposició de l’organització criminal.

Els membres del grup estaven organitzats i tenien rols definits. Es calcula que podrien haver estafat més de 300.000 euros a entitats bancàries de Catalunya i el País Valencià. Les detencions es van fer en diferents punts de l’estat espanyol, entre les quals hi ha Barcelona, Sitges i València.

El dispositiu policial va començar l’agost del 2016 i ha culminat aquest mes de juny. La investigació assenyala que l’àmbit d’actuació és internacional i han comprovat la participació dels detinguts en estafes idèntiques a França i Itàlia des del 2015. No es descarten més detencions.