A principis de juny a ‘El matí de Barcelona’ vam parlar amb en Marc Bret, especialista en fotografia de llunyania sobre l’albirament , des de la muntanya de Montjuïc, del perfil del cap de Tossa  just en el moment de la sortida de sol.  Aquest indret de la Selva Marítima correspon al punt de la Costa Brava més distant que es pot arribar a veure des de Barcelona. Més cap al nord ja no és possible visualitzar-ne el contorn pel fet que el litoral fa una curvatura cap endins.

Aquesta curiosa estampa amb el sol naixent al darrere el cap de Tossa es produeix només dos cops a l’any: uns 16 dies abans i 16 dies després del solstici d’estiu, justament avui.

Aquest divendres, a dos quarts de set del matí, hem contactat en directe amb aquest especialista, que s’havia desplaçat novament a Montjuïc per intentar fotografiar-lo. El fotògraf ha explicat que aquesta vegada les condicions no eren tan bones i l’albirament tan sols s’ha pogut veure de forma parcial: s’ha visualitzat un bocí de la carena del turó de Tossa, però no de forma plena com a principis de juny a causa de la boirina i la presència d’alguns núvols baixos. Des de la càmera de betevé, ubicada a Montjuïc, també hem pogut contemplar l’estampa de forma parcial, tal com es pot comprovar en el vídeo adjunt.

El fotògraf ha explicat també que uns dies abans i després del solstici d’hivern es pot veure la estampa inversa, és a dir, des de Tossa de Mar es pot arribar a apreciar la muntanya de Montjuïc.

Aquest dissabte, 8 de juny, a l’alba encara es podrà fer l’albirament, malgrat que ja no es podrà veure tan centrat com a principis de juny o bé aquest divendres.

A continuació podeu escoltar l’entrevista sencera a Marc Bret, a les 6.35 h, a ‘El matí de Barcelona’: