Les cinc escoles municipals de Barcelona han inaugurat el curs 2017-2018 amb 123 alumnes més, dels quals 46 cursen estudis que van dels quatre als 18 anys. La majoria de places noves corresponen a la nova escola de Can Fargues. Totes, ofereixen cursos de formació individual i en grup a l’alumnat. Hi ha programes d’aprenentatge musical i la possibilitat de participar en agrupacions vocals i instrumentals per a majors de 18 anys. També hi ha tallers de música per a bebès i nens, dels dos mesos als quatre anys, que sempre hauran d’anar acompanyats de familiars.

Per veure el funcionament d’aquestes escoles, i posar a prova els alumnes, es fan concerts i audicions oberts a tothom. A més, hi ha concerts de professors i músics reconeguts que també es poden veure. Com ja va passar l’any passat les escoles ofereixen tallers de música al públic en general, sense necessitat de ser alumne de tot un curs.

El Conservatori Municipal de Música de Barcelona disposa enguany de 25 especialitats instrumentals centrades en el cant, instruments d’orquestra, instruments polifònics, instruments de música antiga i instruments de música tradicional.