La síndica, Maria Assumpció Vilà, ha decidir obrir una investigació per l’ensorrament d’una instal·lació al Cementiri de Montjuïc el passat divendres 15 de setembre. L’entitat vol investigar què ha passat exactament, si es tracta d’un accident per manca de manteniment de la instal·lació i si, per tant, es podia haver evitat. L’incident ha provocat que les restes òssies quedin al descobert i moltes, barrejades.

Vilà opina que els fets s’han produït per una mala conservació dels blocs afectats i per això ha demanat obrir una investigació de la qual es podria derivar una responsabilitat sobre Cementiris de Barcelona. Durant aquesta setmana la síndica demanarà tota la informació relativa a l’ensorrament a l’Ajuntament i també al cos de Bombers. Vol esbrinar també quin protocol se segueix per informar a les famílies afectades, tant pel que fa a la informació jurídica com el suport emocional pels danys causats.

També es demanarà a l’Ajuntament quines actuacions hi ha previstes per deixar el cementiri en condicions i si es farà un estudi sobre la resta de les instal·lacions per comprovar-ne la seguretat.