Els usuaris dels horts de Can Pujades, els horts urbans i la Cooperativa Can Pujades volen recuperar l’antiga bassa de la finca, que fa més de 30 anys que està en desús. D’aquesta manera podran regar amb aigua de pluja: “Estem en un hort ecològic, intentem ser sostenibles en tots els materials que utilitzem però estem regant amb aigua de l’aixeta”, denuncia Isabel Baró, de la Cooperativa Can Pujades.

L’aigua clorada perjudica les hortalisses

L’aigua corrent està clorada i perjudica les hortalisses de l’hort, tal com explica l’usuari Jesús Teruel: “S’assequen les fulles de les plantes i es piquen els tomàquets, tenim molts problemes”. A més, regar amb aigua de pluja suposaria un estalvi econòmic, tal com afirma Salva Ferran, de la Cooperativa Can Pujades: “Representaria un estalvi bastant important de metres cúbics per a l’Ajuntament de Barcelona”.

Abans de posar-se en funcionament, la bassa s’hauria de netejar i se n’hauria d’analitzar l’estat de l’estructura. Després s’hauria d’estudiar com abastir-la. Tot i que l’Ajuntament ho preveu com una proposta d’actuació per a aquest any, encara no té un pressupost.