La presència de restes d’aire fred en altura, combinat amb l’ambient assolellat i més càlid de dilluns, va afavorir el creixement de potents nuvolades primaverals, i  ruixats puntuals, cap al Prepirineu i l’interior del país a primera hora de la tarda.  Els xàfecs van anar circulant posteriorment cap al sud i, avançada la tarda, van acabar assolint alguns trams del litoral central. Les precipitacions més intenses van acabar espetegant justament entre la ciutat de Barcelona i el Baix Llobregat, on en alguns casos van acumular-hi més de 10 litres per metre quadrat.

La tempesta va entrar des de Collserola i va arribar a la ciutat de Barcelona cap a quarts de set de la tarda. La pluja es va allargar fins pels volts de les vuit del vespre. El xàfec va anar acompanyat d’aparat elèctric i va acabar regalant-nos un gran arc de Sant Martí doble, visible des de tota la ciutat i també des d’altres sectors de l’entorn metropolità.

L’allunyament del xàfecs va coincidir, a més, amb la posta de sol, un fet que va facilitar que s’encengués el cel i que la posta fos realment vermellosa i altament fotogènca.

Els xàfecs i les tronades ja no reapareixeran aquest dimarts, ni tampoc ho faran dimecres. Els mapes anuncien, però, un nou canvi de temps a partir de dijous.

A continuació compartim algunes de les imatges més espectaculars que van fer-nos arribar els seguidors de @ btveltemps a través de twitter: