La transformació deixarà el carrer amb dos carrils de circulació, un per cada sentit, en lloc dels quatre actuals. Es mantindran els vials per a aparcament i càrrega i descàrrega, i hi haurà un carril bici de pujada al costat de la vorera. No hi haurà carril bici de baixada i així es guanyaran dos metres que se sumaran a la vorera. Segons el projecte, la reforma permetrà que el 35 % de l’espai es destini a les voreres.

Més arbres i zona verda

També augmentarà l’espai dedicat a zones verdes, especialment a la banda de muntanya. En aquest cantó, totes les cantonades, originades per la forma en diagonal del carrer, es convertiran en places triangulars. El regidor del districte de Gràcia, Eloi Badia, destaca que això “ens permetrà connectar amb totes les illes que es van generant a cada intersecció i, per tant, la transformació serà més notable i amb un verd molt potent”.

El projecte de transformació del carrer de Pi i Margall es va debatre en un llarg procés de participació veïnal i recull les demandes més importants expressades pels veïns.