Els alumnes de l'Escola Mossèn Jacint Verdaguer ja han estrenat el primer camí escolar del Poble-sec. Ho han fet a través d'una rua amb batucada per donar-ne a conèixer el recorregut. INSERT Rua Una comissió d'alumnes amb representants de cada curs, des de P5 fins a 6è de primària, han analitzat els problemes de mobilitat de la zona i han aconseguit que una quinzena de comerços i entitats s'adhereixin al projecte com a espais amics. Rajpreet Singih Comissió Alumnes Camí Escolar "Hi haurà un adhesiu on posarà espai amic i quan tinguem un problema hem de mirar l'adhesiu i podrem demanar-li ajuda." Des de l'escola valoren molt positivament l'actuació tot i que consideren que s'han de realitzar altres millores a l'entorn. Núria Lacasa directora Escola Mossèn Jacint Verdaguer "Tenim un problema que és el carrer de Lleida. És un carrer on hi ha dificultat amb la senyalització, amb els semàfors, amb la guàrdia urbana... Hem demanat moltes vegades que hi estigui la guàrdia urbana, però clar, quan hi ha a la ciutat altres eventualitats ens quedem sense." Amb la inauguració d'aquest nou camí escolar, el districte de Sants-Montjuïc ja disposa de 22 escoles adherides a aquest programa que pretén que els nois i noies de la ciutat guanyin autonomia i qualitat de vida en el seu camí a l'escola.

Els alumnes, professors i famílies de l’Escola Mossèn Jacint Verdaguer han inaugurat aquest Camí escolar, espai amic realitzant una cercavila amb batucada. Els infants han aprofitat aquesta rua per donar a conèixer la iniciativa entre el veïnat. Ho han fet repartint tríptics amb informació i un mapa del recorregut.

Fa dos anys que aquest centre educatiu va crear una comissió per participar activament en la construcció del primer camí escolar del Poble-sec amb el projecte Cuidem el nostre camí. Posteriorment van crear la Comissió d’Alumnes de Camí Escolar amb representants de cada grup, des de P5 fins a 6è. Amb l’ajuda d’un grup de mestres i l’AMPA, un total de 14 alumnes van realitzar enquestes i van recollir les opinions d’altres nens i nenes per saber com era l’espai en el seu camí al col·legi i quins canvis creien necessaris.

Espais amics, espais segurs

Mitjançant aquest projecte, els infants també han aconseguit que una quinzena de comerços, entitats i associacions s’adherissin al programa com a espais amics. Aquests espais es poden identificar per uns adhesius que hi ha enganxats a les portes i, d’aquesta manera, si un nen es perd o té qualsevol problema quan va a classe, pot entrar i demanar ajuda.

Tot i que des del centre valoren molt positivament la iniciativa consideren que cal fer altres millores a l’entorn. Per exemple, la Núria Lacasa, directora de l’escola, explica que el carrer de Lleida és un punt conflictiu, ja que hi ha problemes amb els semàfors i molta densitat de tràfic. Per aquest motiu, esperen poder seguir treballant amb el districte en aquesta línia.