La Plataforma d’Afectats per la Hipoteca es mobilitza novament. Aquesta vegada per denunciar una problemàtica que assegura que cada vegada va a l’alça. Es tracta dels desnonaments en data oberta. Una pràctica que consisteix a emetre una ordre de desnonament sense data i hora fixa. El situen en el marc d’uns 15 dies.

Des de la PAH asseguren que aquesta fórmula provoca patiment i angoixa extra a les persones que han de ser desnonades. Consideren que es tracta d’una mesura inhumana.

A més, afirmen que són qüestionables legalment perquè la llei marca que cal especificar quan es farà el desnonament. I asseguren que aquest tipus de pràctiques suposen una violació greu del dret de defensa i a la inviolabilitat de domicili. Uns drets reconeguts a la Constitució. I és que asseguren que aquest tipus de desnonament creen una situació paradoxal, que és que es pugui realitzar una actuació judicial al domicili d’una persona sense que aquesta sàpiga que això passarà.

A més, hi veuen una altra intenció amagada: que la PAH no tingui marge de maniobra per organitzar-se i denunciar a les portes de l’habitatge que s’està a punt de produir un desnonament.