Feia temps que el tema estava sobre la taula, després que  l’estiu del 2015 va morir un cavall mentre transportava turistes i el cas va encendre la polèmica al voltant d’aquesta activitat. L’Ajuntament de Barcelona, contrari a aquesta pràctica, va decidir al novembre a la Comissió d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat no renovar la concessió a l’única empresa que encara tenia permís per circular amb cavalls.

La mesura va ser molt ben rebuda per associacions com la FAADA, que es dedica a la defensa dels animals i que feia molts anys que reclamava al govern municipal que finalitzés aquesta activitat a la ciutat, ja que considera que perjudica greument aquests animals.

La prohibició entra en vigor aquest divendres, que serà quan aquests tipus de vehicles deixaran de circular per la ciutat. No es veuran afectats dins d’aquesta mesura les calesses relacionades amb les celebracions com Sant Medir o els Tres Tombs. Només estan prohibides aquelles que tenen una finalitat lucrativa.

Actualment,  només hi havia un carruatge amb quatre cavalls en funcionament. Aquest dijous farà els seus últims viatges amb turistes i barcelonins de dues del migdia a set de la tarda, en el seu recorregut habitual per la Rambla o la Ciutadella. El propietari de la llicència ha declinat parlar amb els mitjans i valorar la finalització forçada de l’activat.