origen carnestoltes carnaval

Dijous Gras

 és el dia de la festa grossa del Carnaval. Truites, botifarra d’ou i com no, hi haurà l’acte central de la festa a la plaça de Sant Jaume. A les 18 h es començaran a repartir les caretes als ciutadans que vulguin participar en l’Arribo. Serà una mica després, a les 18.30 hores, quan tothom s’hagi posat la màscara, que entrarà a la plaça el rei Carnestoltes. Una de les novetats és que el ban -el discurs que fa el Carnestoltes- serà cantat i no parlat com es fa habitualment. 

Carnaval Arribo Barcelona

Sa Majestat arribarà a la plaça acompanyat dels gegants del Carnaval barceloní, els Set Ambaixadors, el lloctinent Frank-i-fals i algun que altre personatge misteriós. Quan s’acabi el primer sarau de Carnaval començarà la batalla campal de la taronjada amb el llançament de confetis, globus i focs artificials.

El Carnaval als districtes

A la ciutat es faran més activitats al llarg d’aquests dies de disbauxa que acabaran el proper 14 de febrer. Cada districte ha programat activitats infantils, balls, rues, concurs de truites i festes als mercats municipals.

Carnaval arribo Barcelona