Sembla el decorat d’una obra infantil de Disney, però en realitat es tracta del guarniment que ha triat el Mercat de l’Abaceria per donar la benvinguda al Carnestoltes, el rei dels poca-soltes. Mickey Mouse i Minnie i les protagonistes de la pel·lícula ‘Frozen’ pengen de les parades. Aquest any el rei de la disbauxa ha triat aquest mercat per animar els botiguers i els clients que hi han anat a comprar. Tampoc no s’ha perdut aquest inici de festa el regidor de Mercats, Agustí Colom, qui ha fet entrega del Pebrot d’Or a Maribel Ampolla, presidenta de l’Abaceria. Aquesta distinció s’atorga cada any a un mercat diferent per donar el tret de sortida de la celebració.

botifarra d'ou al mercat de l'abaceria per carnestoltes

Per Dijous Gras… llardons, botifarra d’ou i truita

Com mana la tradició quan arriba el Dijous Gras les parades s’omplen dels productes típics del dia. La botifarra d’ou és tot un clàssic i en el Mercat de l’Abaceria hi juga un paper molt destacat. La xarcuteria Fàbregas va guanyar el premi del 2017 a la millor botifarra d’ou de tot Catalunya i això li ha jugat a favor. “Ens ha beneficiat molt el premi. Han vingut clients de tot arreu, de tot Catalunya, de Terol i fins i tot hem enviat botifarres a Madrid”, ha dit a betevé Agnès Fàbregas. La botiga està molt arrelada al barri. Fa 130 anys que va néixer el primer establiment. Però en el mercat no només s’ha fet degustació de botifarres, també n’hi ha hagut coques de llardons.

botifarra d'ou a la botiga Fàbregas de l'Abaceria central

Música i saltimbanquis

La festa del mercat ha tingut també música en directe amb sons de rumba. A més, s’han pogut veure les actuacions d’un grup d’acròbates. Aquesta festa “anima el mercat, que està una mica mort. Això fa que la gent vingui, ens coneguin i comprin”, ha dit Pascal Oberti, secretari de la Junta del Mercat de l’Abaceria. La festa de Carnaval seguirà dissabte 10 de febrer, quan tots els botiguers es disfressaran de personatges de pel·lícules de Disney i celebraran al migdia un dinar de germanor únicament per als paradistes. Aquesta serà una de les últimes festes que es faran al mercat abans que engeguin les obres. A l’estiu els paradistes marxaran a la carpa provisional del passeig de Sant Joan.

grup de rumba tocant al mercat de l'abaceria per carnestoltes