La particularitat d’aquest producte de Xarcuteries Margarit, elaborat al carrer dels Caponata, a Sarrià, és que incorpora llamàntol. Enguany ha rebut una menció especial per innovació en el 3r Concurs de Botifarra d’Ou Artesana.

El Mercat de l’Abaceria celebrarà el gran tiberi amb una degustació de truites i botifarra d’ou el Dijous Gras al matí, de 10 a 13.30 h. Al Mercat de l’Estrella es farà el segon concurs de truites i se n’organitzarà un altre al Raval, a l’Associació Institut de Promoció de la Cultura Catalana. També hi haurà concursos de característiques semblants al Mercat de Santa Caterina, al Centre de Cultura Popular la Violeta de Gràcia i al Centre Cívic Zona Nord.

[vc_row][vc_column][vc_btn title=”Carnaval 2019 a Barcelona 🎭: programa i activitats” style=”flat” shape=”square” color=”pink” size=”lg” align=”center” i_type=”material” i_icon_material=”vc-material vc-material-arrow_forward” css_animation=”none” add_icon=”true” link=”url:https%3A%2F%2Fbeteve.cat/cultura/carnaval-2019-barcelona/|||target:%20_blank|” css=”.vc_custom_1542209372527{margin-top: 10px !important;margin-right: 10px !important;margin-bottom: 10px !important;margin-left: 10px !important;}” el_id=”caixa-vermella”][/vc_column][/vc_row]

La celebració continuarà a la tarda al Centre Cívic Parc-Sandaru amb la festa El Dijous… Quins Ous!, una jornada gastronòmica dedicada a cuinar i tastar les receptes de la resta de participants. A les Corts han organitzat el Botifarrada Sound, una sessió de DJ amb música carnavalesca al Centre Cívic Tomasa Cuevas que combina el ball amb la degustació de botifarres d’ou. Per als que necessitin aprendre a cuinar, l’Espai Jovecardí ha organitzat el taller Fem truites, a les 18 h, però els que ja hi estiguin entrenats podran participar en el IV Concurs de Truites de l’Espai Via Barcino, o en el que es fa al Casal de Barri la Cosa Nostra.

A més, per demostrar que la botifarra d’ou també pot servir d’ingredient per a plats creatius, la xef Ada Parellada participarà en una demostració de cuina a l’espai Vins & Co Catalonia Gourmet, en què elaborarà cinc plats amb diferents varietats d’aquest aliment.

[vc_row][vc_column][vc_btn title=”Rua de Carnaval a Barcelona 2019: Totes les rues als barris en un mapa” style=”flat” shape=”square” color=”pink” size=”lg” align=”center” i_type=”material” i_icon_material=”vc-material vc-material-arrow_forward” css_animation=”none” add_icon=”true” link=”url:https%3A%2F%2Fbeteve.cat/cultura/carnaval-rues-barris-barcelona/|||target:%20_blank|” css=”.vc_custom_1542209372527{margin-top: 10px !important;margin-right: 10px !important;margin-bottom: 10px !important;margin-left: 10px !important;}” el_id=”caixa-vermella”][/vc_column][/vc_row]

L’Arribo, a les 18 h

A banda de la gastronomia, el Dijous Gras és el dia que se celebra l’Arribo del rei Carnestoltes: serà a la plaça de Sant Jaume a partir de les 17.45 h. A les 18 h començarà la desfilada des de la plaça de Sant Jaume, que recorrerà carrers del barri Gòtic fins a retornar al punt d’inici. I serà llavors quan el rei Carnestoltes sortirà a saludar els barcelonins des del balcó de l’Ajuntament.

Enguany, les màscares hi tindran un paper destacat, ja que el rei Carnestoltes no apareixerà fins que tots els assistents de la plaça en portin una de posada. Se’n repartiran de set colors diferents, un per cada ambaixador del Carnaval. Amb el ban, començarà una setmana de disbauxa, que encapçalarà la tradicional batalla campal de la taronjada. Hi haurà confeti, globus i focs artificials.

Al marge de la de la plaça de Sant Jaume, també s’organitzaran les primeres festes de Carnestoltes a diversos punts de la ciutat i se celebraran rues carnavalesques a tots els districtes: la majoria, el diumenge 25 de febrer. N’hi haurà, per exemple, al Centre Cívic Casa Orlandai, a l’Auditori – Centre Cívic Cotxeres de Sants o al Casal de Gent Gran Navas, entre d’altres.