Dijous Gras marca l’inici del Carnaval a la ciutat. Per això, aquest dimecres ja han començat els preparatius en diversos punts de la ciutat per tenir-ho tot a punt per a l’Arribo, l’activitat central del Carnestoltes a la ciutat. Aquest any, els Comediants amenitzaran el Carnaval a Barcelona. A les 18 h es repartiran caretes perquè tothom que ho vulgui pugui participar en l’Arribo. Poc després, cap a les 18.30 h, arribarà el rei Carnestoltes. Una de les novetats d’enguany és que el ban -el discurs que fa el Carnestoltes- serà cantat i no parlat, com es fa habitualment. 

Clàssics de Dijous Gras: botifarra d’ou i concursos de truites

Com mana la tradició, Dijous Gras no poden faltar ni la botifarra d’ou ni les truites. Per això, els mercats de Barcelona organitzaran concursos de truites i les xarcuteries omplen els taulells amb un gran assortiment de botifarra d’ou. Per la seva banda, el Mercat de l’Abaceria organitzarà una degustació de truites i botifarra de 10 a 13.30 h, mentre que el Mercat de l’Estrella farà el segon concurs de truites i se n’organitzarà un altre a l’Associació Institut de Promoció de la Cultura Catalana, al Raval. També hi haurà altres concursos al Mercat de Santa Caterina, al Centre de Cultura Popular la Violeta de Gràcia i al Centre Cívic Zona Nord.

El Carnaval als districtes

Els districtes de la ciutat se sumen un any més al Carnaval

i organitzen activitats múltiples al llarg de la setmana. Els 10 districtes acolliran esdeveniments per als més petits, rues, balls, concursos de disfresses i exposicions.