La primera fase de les obres servirà per condicionar el terreny i finalitzarà a l’abril. Aleshores començarà la construcció de l’edifici de la biblioteca. L’equipament tindrà quatre plantes, 2.000 metres quadrats i una fesomia peculiar, semblant a la del Museu del Disseny. A banda de la biblioteca, l’edifici també acollirà l’arxiu històric.

Quan finalitzin les obres, el 2020, la biblioteca passarà a formar part d’un “hub” cultural juntament amb altres equipaments que ja hi ha a la zona i d’altres que es construiran en un futur a l’entorn de la rambla de Guipúscoa. L’objectiu és dinamitzar aquest eix de barri. “Enllaçaria la rambla de Guipúscoa amb el centre cívic, amb Selva de Mar, on hi ha dos instituts i l’auditori, hi haurà la biblioteca i l’arxiu històric del barri, i aleshores en aquest eix hi haurà l’Escola Pere Calafell, que serà un equipament”, explica el regidor de Sant Martí, Josep Maria Montaner.

El nou equipament, que disposa d’un pressupost de nou milions d’euros, servirà per alliberar recursos dins del centre cívic, on s’ubica ara la biblioteca. Caldrà decidir com es gestionen els espais que quedaran lliures.