Grafits, vidres trencats i gespa cremada. L'aspecte actual dels Jardins de la Rambla de Sants ja no té res a veure amb el que tenia quan es va inaugurar fa poc més d'un any. Juan Carlos Asensio “Hace tiempo que no pasaba por aquí y últimamente estoy pasando y cada vez está peor esto. Da pena ver cómo está esto” Antonia Torres “Hi ha ratolins i tot. Està ple de ratolins, vas baixant i te'ls vas trobant. Apart d'això també hi ha gent molt inconscient que deixa els gossos aquí dins i ho destrossen tot” Des del districte reconeixen la manca de manteniment i vigilància de l'espai i assenyalen la situació política que viu el país com un factor clau en el deteriorament dels jardins. Francesc Jiménez gerent del districte “Vam posar més vigilància. Guàrdia Urbana freqüentava més. També és veritat que a la ciutat hem viscut uns mesos bastant convulsos i per tant els recursos municipals tant de neteja com de vigilància han hagut de dedicar-se a altres situacions i això ha fet que en aquests moments tingui aquest aspecte.” El districte ha assegurat que incrementarà la vigilància i el manteniment dels jardins. Això sí, també alerta que els recursos no són infinits i, per tant, s'hauran de planificar accions per impedir el deteriorament de l'espai públic.

Els Jardins de la Rambla de Sants es van inaugurar l’agost del 2016. Des d’aleshores, l’espai s’ha anat deteriorant a poc a poc. Ja s’hi poden veure vidres trencats, brutícia i gespa cremada com a conseqüència del mal ús que en fan alguns propietaris de gossos.

Fa poc més d’un any que es van inaugurar i ja hi ha queixes pel mal estat de l’espai. Després de les primeres alertes veïnals, el districte hi va incrementar la presència policial però, darrerament, els dispositius de la Guàrdia Urbana i de neteja s’han desplaçat a altres espais. “A la ciutat hem viscut moments bastant convulsos i per tant els recursos municipals tant de neteja com de vigilància han hagut de dedicar-se a altres situacions i això ha fer que en aquests moments tingui aquest aspecte”, assegura el gerent del districte, Francesc Jiménez.

Per evitar que la degradació vagi a més, l’Ajuntament s’ha compromès a incrementar la vigilància policial i el manteniment dels jardins. Tot i això alerten que els recursos no són infinits i per tant s’hauran de plantejar alguna actuació per evitar que l’incivisme segueixi deteriorant l’espai públic.