El cessament de producció del model Pulsar es va anunciar al gener i aquest dimarts s’ha fet efectiu. D’aquesta manera, la planta de Zona Franca deixarà de fabricar l’únic model de turisme que se li havia adjudicat. A això s’hi sumarà a juliol el de la de la furgoneta NV200 en la seva versió per a passatgers. No obstant, la planta seguirà produint la versió elèctrica de la furgoneta i la destinada al transport de mercaderies. A més, mantindrà la producció de les camionetes que produeix per Renault i Mercedes.

Aquesta decisió arriba després que l’empresa no hagi aconseguit complir amb els objectius fixats el 2013. La companyia va estimar que fabricaria 80.000 unitats anuals del model Pulsar, però el 2017 només en van produir 21.000. Nissan atribueix l’incompliment d’aquesta fita a la caiguda de la demanda d’aquest tipus d’automòbils.

Al gener, quan la companyia va anunciar que deixaria de produir els dos models d’automòbil, va assegurar que la decisió no tindria cap impacte en l’ocupació de la planta. No obstant, la direcció de Nissan Motor Ibèrica ha xifrat ara un excedent de plantilla d’entorn un centenar de persones. El sindicat majoritari, USOC, confia que no hi haurà acomiadaments, tot i que sí que es podria aplicar un pla de baixes incentivades i prejubilacions. De moment no s’esperen novetats de fabricació de nous models de Nissan a Barcelona.